Posetite našu stranicu na Facebook-u Dodjite u Tatkovu skolu i trenirajte sa nama.
Budite sampioni i vi !!!
Informisite se svakog radnog dana o treninzima u sali Tatkove skole od 18:30 do 20:30.
Početna strana arrow Istorijat KK Topličanin  
subota, 18 maj 2024
Istorijat kluba
stranica_small
Zapisnik sa takmičenja 1976. godine
Karate klub "Topličanin" iz Prokuplja je osnovan i počeo sa radom 1971. godine. 1976. godine, karate klub "Borac" pripojio se karate klubu "Topličanin". Od osnivanja pa do danas klub je primio u svoje članstvo veliki broj mladića i devojaka od najmlaÄ‘ih pionira, kadeta, juniora pa do seniora. Pri klubu su radile i ranije: sekcije kluba i karate škola. Klub se takmičio u Ligi jugoistočne Srbije, regionalne lige Niš, Liga takmičarske celine "Istok", karate saveza Srbije i karate savezu Jugoslavije. Danas se takmiči u Ligi centralne Srbije. Karate klub "Topličanin" već godinama uzima učešÄ‡a i na meÄ‘unarodnim takmičenjima gde postiže izvanredne rezultate. Na svim takmičenjima do danas klub je osvojio preko 2000 medalja.

Predsednici karate kluba od njegovog osnivanja bili su: Ilija Ivanović, Siniša Grčević, Dušan Isailović, Miroslav Popović, Dragan Cvetković, Nebojša Nikolić, Ratko Zečević, Miodrag Djurović i Stevan Pjajčik.

 

Image
Ratko Zečević

Image
Stevan Pjajčik

Stevan Pjajčik je od 1973. godine bio potpredsednik kluba, da bi početkom 1974. postao predsednik, a na toj funkciji se nalazio do aprila 2012.godine. Od tada je bio na fukciji Počasnog predsednika kluba do smrti koja ga je zadesila 07.05.2013. godine nakon duže bolesti.

Stevan Pjajčik, roÄ‘en je 1936. godine u Kumanovu. Sportom je počeo da se bavi od najmlaÄ‘ih dana.Dugo se bavio gimnastikom, dizanjem tereta, da bi se kasnije zainteresovao za borilačke veštine.
Za sve ove godine dobio je mnoga priznanja i nagrade:

- 1987. Povelja povodom 100 godina sporta u Prokuplju
- 1992. Zahvalnica za najuspešnijeg sportskog radnika Toplice
- 2003. Povelja za životno delo za izuzetan rad i doprinos u sportu
 
Iza njega je ostala supruga Šana i dva sina: Milan i Vlado.


Image

Raniji predsednici se nisu dugo zadržavali na funkciji predsednika kluba jer su odlazili na druge funkcije. Direktori kluba bili su Dragan Aritonović i Miodrag Lakićević.

Predsednik kluba danas je Dražan Cvjetković a ujedno i glavni trener kluba. Sekretari kluba bili su Aleksandar ĐorÄ‘ević i Dragoslav Cvetković. Blagajnici kluba bili su: Radovan Sredojević, Miodrag Dramićanin i Gordana Živković. Treneri kluba bili su: Dragan Gavrilović, Velibor Dimitrijević (iz Niša), Nebojša Nikolić, Zoran Tasić. Sadašnjni trener kluba je Dražan Cvjetković. Treneri sekcija bili su: Ratko Zečević i Milorad Brajković.

Image
Zoran Tasić

Image
Nebojša Nikolić

Najveće uspehe klub postiže dolaskom trenera Dražana Cvjetkovića. Dolazi do omasovljavanja kluba, usavršavanja kadrova, na takmičenjima je osvojen veliki broj medalja, postiižu se uspesi na medjunarodnim takmičenjima, klub dobija svoje sudije, regionalne, republičke, savezne i meÄ‘unarodne.

Raniji takmičari kluba bili su:

Muškarci: Zoran Stojanović, Zoran Stevanović, Zoran Tasić, Saša Stojčević, Vlastimir Ivanović, Radoje Radonjić, Goran Djordjević, Boban Ristić, Ratko Zečević, Dragan Lukić, Milan Deljanin (preminuo od teške i neizlečive bolesti), Saša Delić, Aleksandar Lukić, Branislav Rančić, Goran Tanović, Goran Jordjević, Dragan Janićijević, Nebojša Nikolić i Goran Janjić.
Image

Devojke: Nataša Nešković, Biljana Arsović, Ljiljana Pešić, Ljiljana Jakšić, Milena Sredojević, Gordana Živković.
Image

Pogledajte kako je stampa izvestavala o uspesima KK Toplicanin

 

 
Najnovije vesti
Najaktivniji u junu
  Proglašeni su najaktivniji članovi
  kluba za jun 2017. godine.
  U grupi početnika - Perić Iva
  U grupi žutih i oranž pojaseva
  - Nemanjić Marija
  U grupi takmičara – Ilić Ilija.
  Svi članovi kluba koji su proglašeni
  za najaktivnije u svojim grupama
  za jun 2017. godine, dobili
  su prigodne poklone.


Toplica Open 2019