Posetite našu stranicu na Facebook-u Dodjite u Tatkovu skolu i trenirajte sa nama.
Budite sampioni i vi !!!
Informisite se svakog radnog dana o treninzima u sali Tatkove skole od 18:30 do 20:30.
Početna strana  
nedelja, 01 oktobar 2023
Trka mira
Karatisti Topličanina 19.05.2016.god. učestvovali su u dočeku učesnike meÄ‘unarodne „Trke mira“, na platou ispred sportske hale, koji su i ove godine prošli kroz Prokuplje. Trkačima iz desetak zemalja sveta predsednik Paunović je kazao da je počastvovan što može da ugosti aktere ove prepoznatljive meÄ‘unarodne manifestacije.
– Prokuplje ima čast da se pokaže kao domaćin ove veličanstvene meÄ‘unarodne manifestacije. Svetska trka mira simbolizuje ljudsku težnju za mirom i jedinstvom, težnjom za srećnijim i harmoničnijim svetom. Želja nam je da i mi Topličani svojim učešÄ‡em pošaljemo poruku sloge, ljubavi i tolerancije van granica Srbije. Zadatak lokalne zajednice i društva uopšte je da prikazuje i prenosi pozitivne obrasce ponašanja, pozitivne sisteme vrednosti, jer vaspitanje i odgajanje naših najmlaÄ‘ih članova je jedina sigurna investicija. Upravo iz tih razloga smo sa radošÄ‡u dočekali da svojoj omladini omogućimo zadovoljstvo da oseti duh zajedništva i sloge, rekao je Miroljub Paunović predsednik Opštine Prokuplje.
MeÄ‘unarodna „Trka mira” se organizuje od 1987. godine s ciljem da promoviše meÄ‘unarodno prijateljstvo i razumijevanje. U proteklih 29 godina baklja mira koju simbolično prenose učesnici obišla je 163 države.
Ukupna dužina ovogodišnje trase je više od 60.000 kilometara, a evropski ogranak Trke je svoj put dug od oko 25.000 kilometara započeo u Portu 24. februara.
Na putu do cilja u Rimu, 8. oktobra, Trka će proći kroz svih 49 evropskih zemalja.
 
< Prethodno   Sledeće >