Posetite našu stranicu na Facebook-u Dodjite u Tatkovu skolu i trenirajte sa nama.
Budite sampioni i vi !!!
Informisite se svakog radnog dana o treninzima u sali Tatkove skole od 18:30 do 20:30.
Početna strana arrow Gde se nalazi  
ponedeljak, 22 april 2024
Gde se nalazi Prokuplje
Prokuplje se nalazi na 30-tak kilometara od grada Niša. Prokuplje pripada Niškom regionu, ali je i samo centar jedne administrativne oblasti – Topličkog okruga. Kroz Prokuplje prolazi put koji spaja Moravsku dolinu sa Jadranskim morem. Put do mora je nekada iz Niša vodio preko Prokuplja, zatim Kuršumlije, i dalje kroz Kosovo i Metohiju. Ratno-politička zbivanja su uzrokovala da se ta trasa promeni pa se danas na more ide preko Prokuplja, Blaca, Kopaonika… Pročitajte nastavak ovog teksta kako bi saznali nešto više o položaju i prirodno-geografskim karakteristikama Prokuplja.
Image

Opština Prokuplje se prostire na 759 km2 i ima 51.698 stanovnika. Od te cifre u gradu Prokuplju živi 27.673 ljudi. Geografske koordinate grada su 43’ 13’’ g.š. 21’ 35’’ g.d. a gradska naselja su razmeštena na nadmorskoj visini od 250 - 350 m.
Grad Prokuplje, smešten oko obala reke Toplice, okružen je brojnim brdima - Hisarom (358m), Borovnjakom (393m), Gubom (339m) i Sokolicom (474m). Reka Toplica koja teče oko Hisara, na tom delu svog toka čini prirodni fenomen - epigeniju tj. teče uzvodno. Grad je gusto naseljen i koncentrisan oko glavne ulice koja je ujedno i deo magistralnog puta. Nova naselja niču na slobodnim površinama prema Plehanoj kući, Ðurevcu, Stražavi, spajajući grad sa obližnjim selima.

U Prokuplje iz pravca Niša možete stići na dva načina - kraćim (i boljim) putem preko Merošine ili dužim preko Doljevca. Iz Prokuplja jedan putni pravac vodi na zapad ka Kuršumliji i dalje prema Merdaru i administrativnoj granici sa KiM, a kod Beloljina se odvaja put ka Blacu, Kopaoniku, Kruševcu… Iz Prokuplja (ili u Prokuplje) možete putovati vrlo lako zahvaljujući velikom broju linija koje održavaju prevoznici Niš-ekspres i Lasta.
Image
 
Najnovije vesti
Najaktivniji u junu
  Proglašeni su najaktivniji članovi
  kluba za jun 2017. godine.
  U grupi početnika - Perić Iva
  U grupi žutih i oranž pojaseva
  - Nemanjić Marija
  U grupi takmičara – Ilić Ilija.
  Svi članovi kluba koji su proglašeni
  za najaktivnije u svojim grupama
  za jun 2017. godine, dobili
  su prigodne poklone.


Toplica Open 2019